Wat is bossaball?

Bumayé? Waarom die naam? 

Toen Muhammad Ali in de ring stond tegen George Foreman in 1974 tijdens de wedstrijd 'Rumble in the Jungle', dan riepen dan Congoleese supporters "Ali Bomaye!" en dat betekent, "Ali, klop er op!".

Nu kloppen wij op de bossabal!

Het veld

Op het speelveld staan twee teams van 4 spelers. Eén speler op de trampoline en de 3 overige spelers staan op het opblaasbare speelveld.


Dit balspel wordt gespeeld met het volledige lichaam, er mogen volleybaltechnieken én voetbaltechnieken gebruikt worden.Spelregels

Het doel van het spel is om de bal te scoren op het speelveld van de tegenstander. Wanneer je dit doet met je handen, zoals een volleybaltechniek, dan scoor je 1 punt. Scoor je met een voetbaltechniek, dan scoor je 3 punten. Wanneer je heel goed kan mikken en je scoort in de trampoline van de tegenstander, dan verdien je nog 2 extra punten.


Je mag de bal maximum 5 keer rondspelen, voordat deze over het net gespeeld wordt. Hiervoor kun je zowel een volleybaltechniek als een voetbaltechniek gebruiken. Maar onthoud dat je meer punten kan scoren met de voetbaltechnieken.


Bossa = flair

Bossa betekent flair, show of een kunstje.


De manier waarop je scoort is belangrijk bij Bossaball. Het showgehalte telt niet mee voor punten, maar hoe mee je indruk maakt op het publiek, hoe meer appreciatie. Een opslag wordt bijvoorbeeld zo spectaculair mogenlijk gemaakt door salto’s en andere spectaculaire moves. Een aanval wordt nog spectaculairder door de hoogte en de kracht van de trampolinespeler.